Vacaturebank

09 dec 2021


Freelance redacteur met content-skills

Voor ons kennisplatform over taal en meertaligheid zijn wij op zoek naar een doortastende, nieuwsgierige en creatieve redacteur met een soepele pen die ook thuis is in het schrijven voor de sociale media.

Over DRONGO
DRONGO wordt met ingang van januari 2022 voortgezet in de vorm van een online platform over taal en meertaligheid waar nieuws, kennis en netwerken worden gedeeld. De basis van DRONGO wordt een website, een nieuwsbrief en actieve sociale mediakanalen met nieuws over meertaligheid in verschillende domeinen van de samenleving, en een agenda van relevante evenementen en gebeurtenissen. Daarnaast organiseert DRONGO zelf een aantal evenementen per jaar, zowel fysiek als online. Het wordt inhoudelijk gedragen vanuit de bredere gemeenschap van professionals, deskundigen en beleidsmakers op het terrein van meertaligheid.

Wat je gaat doen
Wij zoeken een freelance redacteur die verantwoordelijk wordt voor het maken en plaatsen van berichten op de website, die betrekking hebben op de brede wereld van meertaligheid. Je zoekt het nieuws bij de stakeholders in de markt, je bedenkt zelf de beste journalistieke vorm voor het platform en plaatst de artikelen op de website.

In overleg met de afdeling communicatie bespreek je hoe jouw artikelen het beste op de sociale media gedeeld kunnen worden en draag je bij aan het schrijven van de nieuwsbrief. Je wordt het inhoudelijke aanspreekpunt voor het kennisplatform. Daarnaast denk je mee met het invullen van onze (on- en offline) evenementen.

Wie we zoeken/functie-eisen
Je hebt een meertalige achtergrond en bewezen interesse in taal; je bezit een brede algemene ontwikkeling en een specifieke interesse in meertaligheid; je hebt een talent voor het volgen van ontwikkelingen en trends; je hebt een relevante opleiding afgerond of kennis en ervaring op minimaal HBO-niveau; je hebt een achtergrond in communicatie en/of journalistiek; je hebt aantoonbare affiniteit met het onderwerp meertaligheid; je beschikt over een uitstekende taalbeheersing; je neemt initiatief, bent bereid om mee te denken om het kennisplatform zo relevant mogelijk in te richten; We vinden het belangrijk dat mensen vanuit een diversiteit aan achtergronden op deze vacature reageren.

Interesse? Stuur ons een motivatiebrief waarin je de volgende vragen beantwoordt: Noem jouw ervaringen met meertaligheid, en waarom je meertaligheid een belangrijk onderwerp vindt. Wat is jouw schrijfervaring? Stuur (een link naar) jouw artikel/productie waar je het meest trots op bent, mee. DRONGO is een kennisplatform over meertaligheid in wording. Wat breng jij mee, waarvan je denkt dat we het bij DRONGO goed kunnen gebruiken? Denk hierbij bijvoorbeeld aan vooropleiding, talenkennis, (culturele) achtergrond, bijzondere interesses.

Stuur uiterlijk 15 november 2021 je motivatiebrief en cv in naar mvoigt@drongotalenfestival.nl. Heb je vragen dan kun je contact opnemen met Martin Voigt, 06 – 505 267 00