Vacaturebank

20 dec 2020


Ondersteuner taalbeleid lerarenopleiding lager onderwijs (25%)

Deze vacature is mogelijk combineerbaar met vacature ADM/2021/CON/01 (ondersteuner taalbeleid lerarenopleiding kleuteronderwijs - 25%). Hiervoor dien je wel apart te kandideren.

Heb jij een passie voor talenbeleid? Geeft werken in een meertalige, grootstedelijke context je energie? Heb je voeling met (taal)begeleiding van jongvolwassenen? Ben je daarnaast ook een echte teamplayer die (vak)docenten met raad en daad bijstaat om van elke leerkracht een taalleerkracht te maken? Ben je bovendien flexibel in je werktijden (steeds overdag)?

Dan ben jij de taalondersteuner die we zoeken!

We bieden je een dynamische job met veel afwisseling en ruimte voor eigen initiatief. Je maakt deel uit van de Dienst Onderwijsontwikkeling, een dynamisch team van onderwijsondersteuners, waaronder 2 adviseurs taalbeleid. Je dagelijkse werkzaamheden zullen zich afspelen binnen de Lerarenopleiding Lager Onderwijs (LLO). Het team is hecht en goed ingespeeld op elkaar. Het creëren van een taalkrachtige leeromgeving staat hoog op de agenda, en de opleiding zette hier de afgelopen jaren al heel wat stappen in.

Takenpakket
Je takenpakket valt uit elkaar in twee grote delen. Je draagt enerzijds bij aan de verdere structurele inbedding van taalondersteuning in de opleiding. Je volgt hiervoor docenten nauw op in het kader van TaalOntwikkelend Lesgeven en/of coachen. Je werkt steeds op maat: lesobservaties, meelopen tijdens stagebezoeken, hulpinstrumenten ontwikkelen,… Je mag ervan uitgaan dat alle docenten reeds de basisbeginselen van TaalOntwikkelend Lesgeven beheersen.

Daarnaast begeleid je studenten met extra talige noden op taal- én studievlak. Dat kan zowel individueel als in kleine groepen, en zowel aan eerstejaars als ouderejaars. Je begeleiding is steeds gelinkt aan taken en opdrachten uit de opleiding. Concreet werk je bv. rond woordenschatuitbreiding, expressie, uitspraak, presentatievaardigheden, … Ook ondersteuning in het kader van stages kan deel uitmaken van de begeleiding. Er is ook ruimte voor eigen initiatieven.

Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 6500 studenten in een 40-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. We bieden je een boeiende, afwisselende job waar integriteit, vertrouwen, engagement, transparantie en autonomie centraal staan. Dit zijn geen loze woorden uit onze missie en visie maar kernwaarden die onze collega’s dagelijks toepassen. Jij binnenkort ook?

Als pluralistische instelling zetten we sterk in op diversiteit omarmen, jezelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. In al onze medewerkers vind je daarbij ook een flexibele, gemotiveerde instelling, een internationale mindset en de nodige IT-skills.

Toelatingsvoorwaarden
Je behaalde een master in de taalkunde, taal- en letterkunde, tolken, vertalen, meertalige communicatie, logopedische en audiologische wetenschappen, of een master met een andere specificatie. In dat geval heb je aantoonbare relevante werkervaring.
Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving.

Jouw profiel
Meer dan ooit zijn IT-skills voor online onderwijs een must, net als een goede beheersing van het Engels. Zo zetten we samen onze internationale ambitie kracht bij. Onverwachte wendingen zoals de coronacrisis scherpen je creatieve oplossingsgerichtheid aan. Je bent gemotiveerd om bij te leren en de hogeschool steunt jou en je team daar ook in.

Specifiek voor deze functie vragen we daarboven het volgende:

 • Ervaring - je hebt ervaring met het werken met jongvolwassenen. Bij voorkeur heb je een eerste beroepservaring als taaldocent of taalbeleidsmedewerker, liefst in de context van hoger onderwijs en/of BSO- en TSO-studierichtingen. Ook ervaring met de Brusselse onderwijscontext is een troef.
 • Didactische vaardigheden - je kan inspelen op de individuele, talige behoeften van studenten. Je vertrekt steeds vanuit een open houding t.o.v. de meertalige, grootstedelijke context.
 • Teamplayer - je overlegt intensief met (taal)lectoren. Ook werk je nauw samen met de adviseur taalbeleid van de dienst Onderwijsontwikkeling en de andere taalondersteuners binnen de lerarenopleidingen.
 • Innoverend - je zet theorie om in praktisch inzetbare toepassingen, steeds op maat van de behoeften en eigenheden van de docenten en studenten.
 • Flexibel - je bent flexibel wat betreft de planning en invulling van de begeleidingsmomenten. Begeleidingen vinden overdag plaats, maar drukke weken wisselen rustige af.
 • Talenkennis - je beheerst het Nederlands uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Kennis van elke andere taal is een troef, met name van het Frans of andere veelgesproken thuistalen van onze studenten.

Wij bieden

 • Aantrekkelijk loon - je wordt betaald binnen het barema A11 (ss585), volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.
 • Loon naar ervaring - naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.
 • Vakantie - je kan genieten van een gunstige verlofregeling; a rato van 40 dagen per jaar voor een voltijdse functie, bovendien kan je deze als administratieve kracht flexibel inplannen.
 • Flexibiliteit - glijdende werkuren en de mogelijkheid om te flexwerken.
 • Woon-werkverkeer - volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en een fietsvergoeding.
 • Lerarenkaart - met een heleboel voordelen.
 • Resto - je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad.
 • Brussel - een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt.

Meer informatie
Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite.

Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze functie. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail.

Op 30/11/2020 wordt de vacature afgesloten. In de dagen daarop screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe.

Ben jij onze match, dan nodigt de selectiecommissie je uit voor een gesprek. Voor deze functie staat dit gepland in de week van 7 december, houd hier alvast rekening mee in je agenda. Omwille van de coronacrisis kan je gesprek online doorgaan, meer informatie krijg je per mail wanneer je uitgenodigd wordt.

Vragen?
Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met Pieter Dewitte, opleidingshoofd Bachelor Lager Onderwijs of met Sarah Van Bulck, adviseur taalbeleid.
Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be.