Verzekeringen

Studenten die student-assistent willen worden in een land buiten de Europese Unie moeten beschikken over een door de Taalunie erkende beurs.

Dit kan een Erasmus Mundus beurs zijn, een Fulbright beurs of een Erasmus beurs.

Wat voor soort beurs de student ook heeft. We vragen de student om goed uit te zoeken of hij/zij voldoende verzekerd is. Je kunt bijvoorbeeld bij het buitenlandbureau van de (eigen) universiteit navragen hoe je precies verzekerd bent en onder welke voorwaarden.

Let bij het controleren van je verzekering op aansprakelijkheid. De Taalunie is namelijk voor geen enkele schade aansprakelijk.

Als blijkt dat de standaardverzekering van je beurs niet volstaat of dat deze aanvulling behoeft dan is de student-assistent verplicht om zich zelfstandig te verzekeren. Eventueel aanvullend. Onderaan deze pagina vind je een lijst met verzekeraars en advieswebsites in Nederland en België. Zij bieden verzekeringen aan voor studenten die in het buitenland gaan studeren. Zo kun je zelf op zoek naar een passende oplossing.

De lijst hieronder is zeker niet uitputtend en is ook niet verplicht. De Taalunie beveelt geen verzekeringen aan. Men kan uiteraard zelf een andere verzekeraar naar eigen keuze benaderen.

Nederland

ABN AMRO Verzekeringen

AON

OOMS buitenlandverzekering

Studentenverzekering.nl

Studentenverzekeringen

Zorgverzekeringslijn

België

KBC - verzekeringen

KU Leuven – studeren in het buitenland

Partena Ziekenfonds

Studeer in het buitenland.be