Verdiepingscursus didactiek NVT

Deze cursus vindt plaats tussen 21 augustus (9u) en 25 augustus (13u30) 2023, inclusief een online voor- en natraject, in Leuven, België. De doelgroep die we voor ogen hebben: alle lesgevers Nederlands buiten het Nederlandstalige gebied, ongeacht de moedertaal en ongeacht het onderwijstype, die de basisprincipes van de didactiek, taal en cultuur van het NVT willen opfrissen of zich er echt in willen verdiepen.

Programma

In deze verdiepingscursus leert u de oefenkansen van uw leerders vergroten, zowel binnen als buiten het leslokaal en verkent u de mogelijkheden om uw lessen nog krachtiger en levensechter te maken.

·       De cursusweek wordt voorafgegaan door een individueel online voortraject met webinar, een online introductiemodule (optioneel) en een leesopdracht, waarin u uw voorkennis opfrist of bijschaaft.

·       De fysieke cursus is een groepsgebeuren waarin interactie en verdieping centraal staan. In de workshops wordt een actieve deelname verwacht, waarbij deelnemers hun inzichten en ervaringen met elkaar uitwisselen.

·       In het online natraject gaan de deelnemers zelf aan de slag en passen ze het geleerde toe op de eigen context, met eigen leerders, doelstellingen en methodes. Deze opdracht wordt besproken met een online tutor en andere deelnemers, tijdens online intervisiemomenten.

De cursus werd ontwikkeld in opdracht van de Taalunie door het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) van de KU Leuven met medewerking van het Institute for Language and Communication (IL&C) van de UC Louvain. 

Concreet

-       Individueel online voortraject: 20 mei tot 15 juli 2023

-       Cursusweek in Leuven: 21-25 augustus 2023 (aankomst en verwelkoming 20 augustus, vertrek 25 augustus in de namiddag)

-       Individueel online natraject: 28 augustus – 31 oktober 2023

Kosten

Deze cursus wordt gefinancierd door de Taalunie en het Centrum voor Taal en Onderwijs aan de KU Leuven. Voor de deelnemer zijn de cursus, vijf overnachtingen, vijf keer ontbijt en lunch gratis. Niet inbegrepen zijn reis- en eventuele visumkosten en het diner (behalve op zondag- en donderdagavond).

Inschrijving

Meld u voor 31 maart aan door deze vragenlijst in te vullen. U krijgt na deelname aan de cursus en het uitvoeren van de opdracht een certificaat van deelname.

Contact en algemene vragen

Voor algemene vragen over ons nascholingsaanbod kunt u terecht bij Jo Sterckx: jsterckx@taalunie.org