Université Saint Louis - Bruxelles

Unité de néerlandais

De Université Saint-Louis – Bruxelles is een Franstalige universiteit gevestigd in het centrum van Brussel, op minder dan een kwartier lopen van de Grote Markt en andere historische bezienswaardigheden die de hoofdstad te bieden heeft. Onze universiteit is gespecialiseerd in de humane wetenschappen en bestaat uit vier faculteiten, waaronder een faculteit letteren en wijsbegeerte.

Het departement Germaanse taal- en letterkunde, waartoe de afdeling neerlandistiek behoort, bestaat uit een jong en dynamisch team dat bewust kiest voor een onderwijsvorm waarin de studenten (met hun individuele behoeftes en talenten) centraal staan. Deze aanpak, die de focus legt op de persoon, is o.m. mogelijk dankzij de kleine groepjes waar wij dagelijks mee werken. Om ons team te versterken, zijn wij op zoek naar een student-assistent.

De bedoeling is vooral dat de student-assistent onze assistente Nederlands bijstaat in de taken die gebonden zijn aan de vakken taalverwerving (1u week = 12u / semester), en daarnaast op een creatieve manier conversatietafels organiseert (2u / week = 24u / semester). Ten slotte wordt hem/haar de gelegenheid gegeven om mee te denken aan de invulling van de sociale media kanalen langswaar het wel en wee van onze afdeling wordt weergegeven, en waarmee we bij de jongeren de belangstelling voor onze studierichting willen aanwakkeren. We nodigen belangstellenden van harte uit om contact met ons op te nemen.

Het team van de afdeling neerlandistiek:

Tanja Temmerman, Prof. Nederlandse taalkunde
Justine Gauthier, Assistente Nederlands
Matthieu Sergier, Prof. Nederlandse letterkunde en voorzitter van de vakgroep.

Voor inlichtingen over een student-assistentschap kunt u contact opnemen met
Matthieu Sergier matthieu.sergier@usaintlouis.be 

Kijk eventueel ook op https://www.usaintlouis.be