Stagiairs taaldocenten voor afdelingen

Naast suppleties is er voor met name Europese afdelingen Nederlands nog een mogelijkheid om tijdelijke (taal)docenten uit het taalgebied te vinden.

Studenten en net afgestudeerden NT2, lerarenopleiding en neerlandistiek uit het taalgebied kunnen met steun van Erasmus+ een stage lopen bij een Europese universiteit. Kijk voor meer informatie hierover in de Erasmus+ regeling. Voor extra informatie kunt u ook informeren bij de Erasmuscoördinator van uw universiteit.

De Universiteit Utrecht heeft hiervoor bijvoorbeeld afspraken met verschillende afdelingen in Europa. Zie het studieprogramma van de Universiteit Utrecht. De ELTE Universiteit in Boedapest is een van de universiteiten die hiervan regelmatig gebruikt maakt. Beluister/lees hier een interview met een van de stagiairs.

Voorwaarde voor een dergelijke stage is dat er een Erasmusovereenkomst tussen de ontvangende en uitzendende universiteit moet zijn. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met een universiteit in het taalgebied. Informeer ook bij de Erasmus coördinator van uw universiteit naar de voorwaarden.

Voor stage-informatie speciaal gericht op studenten kunt u kijken op https://taalunie.org/informatie/337/stages-voor-studenten .

Vragen?

Voor vragen mag u natuurlijk ook contact met de Taalunie opnemen. Contactpersoon voor dit dossier is Karlijn Waterman (kwaterman@taalunie.org).