De nieuwe donorwet. Wat betekent dat voor mij? – Een lesbrief over de nieuwe donorwet

‘Stichting Lezen en Schrijven’ heeft samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een lesbrief ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Zo kan iedereen alle informatie over de nieuwe donorwet begrijpen en een eigen keuze maken en invullen in het Donorregister.

In de lesbrief staat informatie over het nieuwe Donorregister in eenvoudige taal, gecombineerd met vragen en opdrachten. De lesbrief verwijst ook naar de website ‘Hoe werkt orgaandonatie’ van ‘Steffie’ en naar het oefenmateriaal van Stichting Digisterker. De lesbrief is voor de lancering getest en goedgekeurd door de doelgroep.


Ik weet nog niet of ik donor wil worden. Door de lesbrief ben ik weer gaan nadenken. Wat wil ik? Als ik eruit ben, dan weet ik nu ook hoe ik het moet invullen.

Dick de Voogd, Taalambassadeur

‘Stichting Lezen en Schrijven’ wil laaggeletterden helpen met het vinden en begrijpen van informatie over orgaandonatie en de nieuwe donorwet. Dit doen ze zodat laaggeletterden ook hun keuze in het Donorregister kunnen invullen.

‘Stichting Lezen en Schrijven’ heeft geen mening over orgaan- en weefseldonatie. Ze respecteren ieders keuze en beïnvloeden deze niet.