Universidad de Sevilla, Departamento de Filología Alemana

De universiteit
De Universiteit van Sevilla behoort tot één van de grootste Spaanse universiteiten en telt meer dan 70.000 studenten en 4.400 docenten. Het heeft momenteel twee voltijdsdocenten in dienst voor Nederlandse taal en literatuur.

De vakgroep Nederlands
Het docentschap Nederlands aan de Universiteit van Sevilla bestaat sinds 1999 en vormt een onderdeel van het Departement van Duitse Filologie. De vakgroep heeft momenteel twee voltijdsdocenten in dienst voor Nederlandse taal en literatuur: Dr. Manuel Sánchez Romero en Dr. Francisco Sánchez Romero.
Voor de studenten die een Bachelor in Filologie volgen worden "Idioma Moderno I: Neerlandés" en "Idioma moderno II: Neerlandés" aangeboden als "materia básica" ("verplicht bijvak"). Elk vak telt 12 ECTS- studiepunten.

Sinds 2010 wordt de cursus "El discurso de la memoria en la narrativa europea actual" (waarvan 2 ECTS punten voor Nederlandse Literatuur) binnen de Master "Literatura General y Comparada" aangeboden. Vanaf 2012 wordt ook het vak "Otras literaturas germánicas" aangeboden (o.a. Nederlandse, Zweedse en Deense Literatuur) worden aangeboden als bijvak voor de studenten Duitse Filologie. Voor de studenten die Duitse Filologie nog als een "licenciatura" volgen wordt het Nederlands aangeboden als bijvak (in totaal 36 ECTS punten).

De methode/het materiaal waarmee gewerkt wordt
Er wordt gewerkt met Vanzelfsprekend, Nederlands in actie, Help en Code 2 en 3.

Kwalificaties van de student-assistent
De werkzaamheden van de student-assistent zullen bestaan uit het geven van conversatieles aan beginners en (half)gevorderde studenten Nederlands. Voor deze conversatielessen kunnen de studenten zich individueel inschrijven. Een zekere kennis van het Spaans is nuttig vooral voor conversatiesessies met beginners. Goede contactuele vaardigheden, en een perfecte beheersing van het Nederlands zijn daarentegen wel van groot belang.

Kandidatuur
Je kunt je kandidaat stellen bij Manuel Sánchez Romero: masanchezro@yahoo.com

Externe link: 
Website Universiteit
Vakgroep Nederlands