Italië: Università degli Studi di Padova

De Universiteit van Padua
De Università degli Studi di Padova is gesticht in 1222 en is tot op heden één van de belangrijkste en meest prestigieuze universiteiten van Italië.

Het onderwijssysteem in Italië
In Italië gaan de kinderen met 6 jaar naar de 5 jaar durende basisschool. Daarna zitten ze 3 jaar op de middenschool, die voor iedereen gelijk is, maar wel gestructureerd als een middelbare school. Dan kiezen de leerlingen een 5 jaar durende middelbare school: er is de algemeen vormende school als voorbereiding op de universiteit, de technische school, de handelsschool en verschillende beroepsscholen. Er is leerplicht tot 16 jaar.

De vakgroep Nederlands
Nederlands in Padua bestaat sinds de jaren '60 en heeft steeds (ook) de status van hoofdvak gehad. Er zijn twee docenten werkzaam.

De methode/het materiaal waarmee gewerkt wordt
Vooral krantenknipsels en videobanden die van tevoren tijdens de colleges zijn gebruikt.

De taken en de kwalificaties van de student-assistent
De student-assistent zal onder andere werken in het kader van de Tandem-uitwisseling die het Talencentrum van de universiteit organiseert. Hij/Zij zal tijdens twee-aan-twee gesprekken met de studenten de in de les besproken onderwerpen - vooral actualiteit - verder uitdiepen. Ook aanwezigheid tijdens de colleges kan overwogen worden. De student-assistent moet op de hoogte zijn van de geschiedenis en de actualiteit van Vlaanderen en/of Nederland.

Kandidatuur
Je kunt je kandidaat stellen bij Marleen Mertens: marleen.mertens@unipd.it

Externe link: 
Website Universiteit
Vakgroep Nederlands