Duitsland: Ruhr-Universität Bochum

De Ruhr-Universiteit is met bijna 33.000 studenten en 20 faculteiten een van de grootste universiteiten in de deelstaat Nordrhein-Westfalen.

De universiteit is gelegen buiten de stad op een campus, die de communicatie tussen de wetenschappers van verschillende disciplines moet bevorderen, aan de rand van de hortus botanicus en een stuwmeer.

De afdeling Nederlands
De afdeling Nederland maakt deel uit van het universitaire talencentrum. De cursussen zijn in eerste instantie bedoeld om de studenten voor te bereiden op een studie in het land van de doeltaal en het verhogen van de kwalificatie op de arbeidsmarkt. De cursussen Nederlands tellen voor de studenten mee in hun BAMA-studie. Per jaar beginnen er ongeveer 300 studenten met Nederlands. Daarmee staat Nederlands ongeveer op plaats vier van alle aangeboden talen. Er worden cursussen aangeboden die opleiden tot A2, B1, B2.1 en B2.2. Alle studenten krijgen aanvullend multimediaal lesmateriaal aangeboden via de virtuele leeromgeving.

Taken en kwalificaties van de student-assistent
De student-assistent werkt mee aan een aantal cursussen en helpt bij het ontwikkelen van (online) lesmateriaal en corrigeren van teksten. Daarnaast organiseert hij zelfstandig in overleg met de begeleider aanvullende activiteiten (bijvoorbeeld: filmavond, leeskring, spelletjesavond).

Als kwalificaties worden van de student-assistent vlekkeloze kennis van het Nederlands en een goede beheersing van het Duits verwacht. Belangstelling voor e-learning en didactiek is een pre.

Kandidatuur
Je kunt je kandidaat stellen bij Hendrik Neukaeter: hendrik.neukaeter@ruhr-uni-bochum.de

Externe link: 
Website Universiteit
Afdeling Nederlands