Publiceren

Voor wetenschappers binnen de internationale neerlandistiek is het belangrijk om te kunnen publiceren over hun onderzoek. Hieronder kunt u zien welke wetenschappelijke tijdschriften er zijn voor het Nederlands.

>  Dutch Crossing
Dit is een interdisciplinair tijdschrift op basis van peer review. Het tijdschrift besteedt aandacht aan alle aspecten van Low Countries Studies: zowel Nederlandse taal en literatuur als geschiedenis en kunstgeschiedenis van de Lage Landen, de sociale wetenschappen en culturele studies als Nederlands als vreemde taal. Het tijdschrift is opgericht in 1977 door de ALCS (Association for Low Countries Studies) en verschijnt drie keer per jaar. Dit tijdschrift wordt gesponsord door de Taalunie.
Bekijk de website van Dutch Crossing

>  Internationale Neerlandistiek
Het peer reviewed wetenschappelijk tijdschrift van de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek (IVN). Dit tijdschrift wordt gesponsord door de Taalunie.
Bekijk het tijdschrift

>  Lage Landen Studies
Een reeks met monografieën en thematische bundels op het gebied van de neerlandistiek. Lage landen Studies is een reeks van de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek (IVN). Jaarlijks verschijnen er twee delen.
Bekijk de website