ASEM-DUO beurs

Vlaanderen wil stimuleren dat er meer studenten uitwisselen tussen Vlaanderen en China, India, Zuid-Korea en Vietnam (focus voor 2019-2020). Via dit programma kunnen een buitenlandse student en een Vlaamse student een studie uitwisseling doen bij elkaars universiteit. Studenten ontvangen de beurs voor een uitwisseling van 4 maanden.

Voor wie?

Studenten die ingeschreven staan bij een universiteit of hogeschool in Vlaanderen, China, India, Zuid-Korea of Vietnam. Er worden geen eisen gesteld aan de nationaliteit.

Voorwaarden

De Vlaamse universiteit en de Aziatische universiteit selecteren ieder hun eigen kandidaten. Zij kunnen hun eigen voorwaarden stellen.

- Je universiteit of hogeschool moet een samenwerkingsovereenkomst getekend hebben met de onderwijsinstelling waarmee je de uitwisseling hebt.

Hoe vraag ik de beurs aan?

Vraag bij het international office van je universiteit of hogeschool of je gebruik kunt maken van deze regeling.

Meer informatie

Kijk voor de deelnemende universiteiten en voorwaarden op deze webpagina.

Meehelpen bij lessen Nederlands

Ben je moedertaalspreker van het Nederlands en ga je op uitwisseling? Dan kun je wellicht assisteren bij lessen Nederlands bij een buitenlandse universiteit. Je doet interessante ervaring op en ontvangt een vergoeding. Lees hier meer.