Prioriteitslanden Vlaanderen 2019-2020

Vlaanderen wil de uitwisseling van studenten tussen Vlaanderen en een aantal prioriteitslanden promoten via deze beurs. De beurs kan gebruikt worden voor studie uitwisseling, een stage of een onderzoeksperiode voor een bachelor- of masterscriptie. De beurs wordt toegekend voor 1 tot 4 maanden.

Voor wie?

Studenten die studeren in de volgende landen kunnen met deze beurs naar Vlaanderen (en Vlaamse studenten kunnen naar deze landen): Brazilië, Chili, Japan, Mexico, Marokko, Rusland, Zuid-Afrika, Turkije en de Verenigde Staten. Er worden geen eisen gesteld aan de nationaliteit.

Voorwaarden

- Je moet voltijds studeren aan een hogeschool of universiteit .
- Je universiteit of hogeschool moet een overeenkomst getekend hebben met de onderwijsinstelling waarmee je de uitwisseling hebt of met jouw stagebedrijf.

Deze beurs kan niet gecombineerd worden met een andere beurs van de Vlaamse overheid of van VLIR-UOS.

Hoe vraag ik de beurs aan?

Vraag bij het international office van je universiteit of hogeschool of je gebruik kunt maken van deze regeling.

Meer informatie

De focuslanden, deelnemende universiteiten en voorwaarden kunnen per jaar verschillen. Kijk dus voor de deadline en voorwaarden op deze pagina.

Meehelpen bij lessen Nederlands

Ben je moedertaalspreker van het Nederlands en ga je op uitwisseling? Dan kun je wellicht assisteren bij lessen Nederlands bij een buitenlandse universiteit. Je doet interessante ervaring op en ontvangt een vergoeding. Lees hier meer.