Cursus basisdidactiek Nederlands als Vreemde Taal

De jaarlijkse cursus NVT-basisdidactiek is voor lesgevers Nederlands in het primair en secundair onderwijs uit de Federatie Walloniƫ-Brussel, Ostbelgien, Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen, Hauts-de-France en de Caribische eilanden.

De driedaagse cursus NVT-basisdidactiek heeft als doel:

  • op interactieve wijze aan lesgevers een basiskennis NVT-didactiek aan te bieden, die ze op hun eigen schoolniveau kunnen toepassen tijdens de NVT-les.
  • NVT-lesgevers te begeleiden bij hun lespraktijk en te informeren over nieuwe ontwikkelingen binnen het vreemdetalenonderwijs.
  • een aantal opdrachten en taken te ontwikkelen die direct bruikbaar zijn in de klas.

Door het interactieve karakter en de gevarieerde inhoud is het programma geschikt voor beginnende en ervaren docenten. Zowel moedertaalsprekers als niet-moedertaalsprekers kunnen deelnemen.

Thema’s

Tijdens de cursus komen samenhangende thema’s aan bod, zoals het stimuleren van spreekvaardigheid, woordenschatuitbreiding, interactief schrijven, toetsing en evaluatie en apps voor de NVT-lessen. Het definitieve programma wordt voor de cursus aan de deelnemers gemaild. Het Nederlands is de voertaal tijdens alle workshops en activiteiten.

Praktisch

De workshops, overnachtingen en maaltijden worden door de Taalunie betaald. Enkel de reiskosten moeten de deelnemers zelf betalen. Bij de inschrijving betaalt u een waarborg van € 50 die bij deelname tijdens de cursus wordt terugbetaald. De cursus biedt plaats aan maximaal 25 deelnemers.

De cursus vindt plaats van 24 tot 26 augustus 2020. De deelnemers kunnen al op zondagavond 23 augustus aankomen. Inschrijven kan vanaf het voorjaar van 2020. 

Het inschrijfformulier vindt u onderaan deze pagina. 

Locatie: Congrescentrum Kloster Heidberg, Bahnhofstraße 4, 4700 Eupen, België 

Vragen? Mail a.u.b. naar nvt@taalunie.org