Cursus basisdidactiek Nederlands als Vreemde Taal

Lesgevers Nederlands (NVT) uit het primair, secundair en volwassenenonderwijs kunnen aan deze jaarlijkse cursus deelnemen.

Praktisch

Wanneer? 21-23 augustus 2023 (aankomst mogelijk op 20 augustus)

Waar? Congrescentrum Kloster Heidberg, Bahnhofstraße 4, 4700 Eupen, België

Voor wie? Lesgevers uit de Franse en Duitstalige Gemeenschappen, Duitsland, Frankrijk en de Cariben

Programma

Tijdens het verblijf van 3 dagen krijgen de deelnemers een interactief programma van verschillende workshops. De workshops richten zich op didactiek NVT die deelnemers direct op hun eigen onderwijs kunnen toepassen. Nederlands is de voertaal tijdens de workshops en activiteiten, die geschikt zijn voor zowel beginnende als ervaren lesgevers, ongeacht hun moedertaal. In de workshops komen werkvormen voor zowel jongere als oudere leerlingen aan bod. Na de cursus is er een online bijeenkomst over de toepassing van het geleerde in de lessen.

Thema's die dit jaar aan bod komen zijn o.a.: activerende werkvormen voor spreekvaardigheid, theater in de NVT-les, luistervaardigheid en meerkeuzevragen maken, differentiëren, uitwisseling van good practices, woordenschatverwerving, leesvaardigheid en cultuur in de NVT-les.

Daarnaast is er een informatiemarkt met het nieuwste NVT-/NT2-materiaal en een avondprogramma. Tijdens de grote NVT-quiz kunnen deelnemers materiaal van de informatiemarkt winnen om mee te nemen naar huis. Ook is er voldoende tijd tussen en na de workshops om met NVT-collega’s uit andere landen bij te praten en lesideeën uit te wisselen. 

Inschrijving en kosten

Voor de deelnemers is de cursus gratis. Eventuele reiskosten zijn voor eigen rekening. De cursus biedt plaats aan 25 deelnemers (plaatsing op volgorde van inschrijving). De cursus wordt gefinancierd door de Taalunie en uitgevoerd door Bureau NVT.

Inschrijven? Stuur het ingevulde formulier onderaan deze pagina naar petraroel@bureaunvt.com

Voor meer info over ons nascholingsaanbod: nvt@taalunie.org.