Verdiepingscursus didactiek NVT@Ned

Taalunie Docentencursus NVT en Neerlandistiek
  • Thema: een blended verdiepingscursus didactiek Nederlands als Vreemde Taal
  • Periode: najaar 2020
  • Plaats: blended, m.a.w. online met optionele fysieke intervisiemomenten
  • Doelgroep: alle docenten Nederlands buiten het Nederlandstalige gebied, ongeacht de moedertaal en ongeacht het onderwijstype

Beschrijving

Inhoud en doelstellingen

In opdracht van de Taalunie ontwikkelt het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) van KU Leuven een uniek blended professionaliseringstraject. Dankzij NVT@Ned doet u kennis op en oefent u vaardigheden die relevant zijn voor uw specifieke lespraktijk. De online modules volgt u waar en wanneer u wilt. U beslist ook of u al dan niet deelneemt aan de fysieke intervisiemomenten met collega’s.

Doelgroep

Wilt u zich verdiepen in de NVT-didactiek? Geeft u al enkele jaren les in het Nederlands, in een regio waar het Nederlands geen omgangstaal is? Dan is NVT@Ned geschikt voor u!

Doet u aan onderzoek en wilt u uw proefschrift met vakspecialisten bespreken? Meld u aan voor de Taalunie Docentencursus NVT en Neerlandistiek voor docent-onderzoekers in Utrecht.

Werkt u nog niet zo lang als NVT-docent? Meld u aan voor de Taalunie Docentencursus NVT en Neerlandistiek: Seminarium didactiek, taal en cultuur in Amsterdam en Leuven.

Kosten

Deze blended cursus wordt gefinancierd door de Taalunie en het Centrum voor Taal en Onderwijs aan de KU Leuven. Voor de deelnemer is de cursus gratis.

Inschrijving

Interesse in NVT@Ned? Meld u zo snel mogelijk aan door de <vragenlijst> in te vullen.

Wilt u zich niet meteen verdiepen in de NVT-didactiek, maar helpt u ons graag de inhoud bepalen van de cursus en wilt u samen met uw taalleerders in het najaar van 2020 de eerste online modules uittesten? Contacteer voor 1 mei 2020 Christina Maes via christina.maes@kuleuven.be.

Contact en algemene vragen

Voor algemene vragen over de Taalunie Docentencursussen kunt u terecht bij Ingrid Degraeve: idegraeve@taalunie.org