Verdiepingscursus didactiek NVT@Ned

Taalunie Docentencursus NVT en Neerlandistiek
  • Thema: een online verdiepingscursus didactiek Nederlands als Vreemde Taal
  • Periode: najaar 2020
  • Plaats: online
  • Doelgroep: alle docenten Nederlands buiten het Nederlandstalige gebied, ongeacht de moedertaal en ongeacht het onderwijstype

Beschrijving

Inhoud en doelstellingen

In opdracht van de Taalunie ontwikkelt het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) van KU Leuven een uniek blended professionaliseringstraject, m.a.w. online met optionele fysieke intervisiemomenten. Dankzij NVT@Ned doet u kennis op en oefent u vaardigheden die relevant zijn voor uw specifieke lespraktijk. De online modules volgt u waar en wanneer u wilt. U beslist ook of u al dan niet deelneemt aan de fysieke intervisiemomenten met collega’s.

Deze cursus is op dit moment in ontwikkeling. In het najaar 2020 kunnen docenten Nederlands de eerste drie online modules uittesten. Er zijn dan nog geen fysieke intervisiemomenten voorzien. Wel zal u gevraagd worden feedback te geven op de cursus.

Doelgroep

Wilt u zich verdiepen in de NVT-didactiek? Geeft u al enkele jaren les in het Nederlands, in een regio waar het Nederlands geen omgangstaal is? Dan is NVT@Ned geschikt voor u!

Doet u aan onderzoek en wilt u uw proefschrift met vakspecialisten bespreken? Meld u aan voor de Taalunie Docentencursus NVT en Neerlandistiek voor docent-onderzoekers in Utrecht.

Werkt u nog niet zo lang als NVT-docent? Meld u aan voor de Taalunie Docentencursus NVT en Neerlandistiek: Seminarium didactiek, taal en cultuur in Amsterdam en Leuven.

Kosten

Deze cursus wordt gefinancierd door de Taalunie en het Centrum voor Taal en Onderwijs aan de KU Leuven. Voor de deelnemer is de cursus gratis.

Inschrijving

De inschrijvingen voor deze cursus zijn sinds 1 september gesloten.

Contact en algemene vragen

Voor meer informatie en vragen over de cursus kunt u contact opnemen met Lies Strobbe: Lies.Strobbe@kuleuven.be
Voor algemene vragen over de Taalunie Docentencursussen kunt u terecht bij Jo Sterckx: jsterckx@taalunie.org