Digitale leermiddelen

De Taalunie zet in op docentenprofessionalisering en levenslang leren om de kwaliteit van het onderwijs Nederlands als Vreemde Taal te ondersteunen en te versterken.

NVT-lesgevers investeren veel tijd en expertise in het aanpassen van bestaand lesmateriaal of het ontwerpen van eigen materiaal en toetsen. De Taalunie ondersteunt de lesgevers en leerders door ervoor te zorgen dat er voor het onderwijs Nederlands als Vreemde Taal voldoende lesmateriaal beschikbaar is. Dit kunnen leerboeken zijn, maar ook digitaal materiaal.

Daarom investeert de Taalunie in:

1. een overzicht van bestaande digitale leermiddelen die ook geschikt zijn voor
    NVT-onderwijs en
2. het digitale kennis- en uitwisselingsplatform Mijn NVT.

Bestaande digitale leermiddelen

De Taalunie geeft een overzicht van een beperkt aantal websites met leermiddelen die geschikt zijn voor het onderwijs NVT. Sommige websites zijn mede tot stand gekomen door  financiering van de Taalunie. De Taalunie werkt samen met leerkrachten en docenten uit het NVT-veld aan een uitgebreidere versie. In de loop van 2020 zal die versie beschikbaar zijn.
Ga naar het overzicht van digitale leermiddelen>

MijnNederlands: platform voor kennis en uitwisseling

Het online portaal mijnNederlands is een digitale omgeving waar iedereen die professioneel met Nederlands bezig is, terechtkan voor praktische zaken rond het Nederlands in de wereld. Met een eigen profiel kan iedereen informatie op maat ontvangen. Het portaal bestaat uit de volgende vijf onderdelen:
1. Les- en leermateriaal
2. Professionalisering
3. Netwerk
4. Financiering
5. Informatie voor leerders
Gebruikers die zich hebben aangemeld bij mijnNederlands kunnen hun expertise, documenten en NVT-lesmateriaal delen en met andere gebruikers in contact komen. Op termijn kan er binnen dit onderdeel worden samengewerkt, bijvoorbeeld rond een bepaald onderzoeksthema.

Klik hier om mijnNederlands te bezoeken. U kunt gratis lid worden en een profiel aanmaken.

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Vragen en opmerkingen
Met vragen of suggesties over digitale leermiddelen en MijnNederlands kunt u terecht op mijnnederlands@taalunie.org .