Financiering van projecten en activiteiten

Lesgevers, scholen, organisaties, onderwijsnetten en overheden uit de buurtaalregio’s kunnen financiële ondersteuning aanvragen voor duurzame activiteiten en projecten voor het onderwijs Nederlands als Vreemde Taal/Buurtaal.

De financiering van de Taalunie kunt u gebruiken voor o.a.

  • culturele activiteiten voor leerlingen of cursisten, bv. excursies, auteurslezingen, etc.
  • uitwisselingen met een Nederlandstalige school
  • nascholingen, workshops en werkconferenties voor lesgevers
  • de ontwikkeling van duurzame en niet-commerciële leer- en lesmaterialen
  • evenementen en wedstrijden voor scholen
  • promotiecampagnes voor het onderwijs Nederlands

Voor goedkeuring van een aanvraag is altijd cofinanciering door andere instellingen of projectpartners nodig, bv. via een financiële bijdrage, de inzet van personeel of het gebruik van infrastructuur. De doelstellingen en resultaten van het project legt u samen met de Taalunie op voorhand vast. Het project moet passen in de doelstellingen van ons jaarplan en het Protocol van Overeenstemming (2017).

Om een financiering aan te vragen gebruikt u een van de onderstaande formulieren en mailt deze naar nvt@taalunie.org. Er zijn jaarlijks 3 deadlines om uw aanvraag in te dienen: 1 maart, 1 augustus en 1 december. We raden u aan om ruim op voorhand uw aanvraag in te dienen, omdat het project op inhoudelijk en financieel vlak beoordeeld moet worden. Alle aanvragen worden door de Taalunie en externe experts beoordeeld.

Voor aanvragen via de stuurgroepen van Noordrijn-Westfalen of Nedersaksen ligt de jaarlijkse deadline op 1 december.

Voor vragen over uw project of activiteit neemt u ook contact op met nvt@taalunie.org.