24 apr 2024

Ontdek de online activiteiten van het studentennetwerk

Beste student,

De Taalunie nodigt je van harte uit voor de online activiteiten van het studentennetwerk. Op de pagina van het studentennetwerk vind je de kalender met activiteiten en meer informatie.

Het studentennetwerk is speciaal ontwikkeld voor alle studenten Neerlandistiek over de hele wereld, van bachelor- tot PhD-niveau. De Taalunie organiseert gratis online activiteiten waarmee studenten hun kennis en vaardigheden in het Nederlands kunnen oefenen en verbeteren. Vanaf ongeveer niveau A2 kun je alle sessies bijwonen. Docenten zijn uiteraard ook van harte welkom.

De onderwerpen en thema's van onze activiteiten zijn zeer gevarieerd, zodat er voor iedereen iets interessants te ontdekken valt. Hieronder vind je een actueel overzicht van de aankomende activiteiten, samen met de bijbehorende link naar de online sessies. Zet je ze allemaal in je agenda? Graag tot de eerste activiteit op 30 april!

Chris Bulcaen - dinsdag 30 april 18.30 - 19.45 uur (CET)

Wat weet jij van 'literatuur zonder leeftijd'? Lees je wel eens strips of graphic novels? Chris Bulcaen werkt als beleidsmedewerker voor de opleiding Taal- en Letterkunde van de Universiteit Gent en is expert op het gebied van grafische romans. Doe tijdens een interactieve sessie nieuwe inzichten op en duik samen met hem in dit fascinerende veld van de literatuur! Tip: houd je paspoort bij de hand.

Link naar MS Teams

Martijn den Ouden - maandag 27 mei 18.00 - 19.15 uur (CET)

Waar denk jij aan bij de woorden 'Blauw', 'Poëzie' en 'Film'? Kun je van een gedicht een korte film maken? Jazeker! Martijn den Ouden studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie, waar hij de studierichting beeld en taal volgde. Als kunstenaar, schrijver en dichter is hij erin geslaagd om van zijn gedicht een museumwaardig filmisch kunstwerk te maken. Hij laat je op 27 mei zien hoe je gedichten tot leven wekt.

Link naar MS Teams

Emy Koopman - maandag 24 juni 19.00 - 20.15 uur (CET)

Ontdek de kracht van de dystopie met Emy Koopman. Dystopische literatuur is een geweldige manier om kritisch te kijken naar de waarden van de maatschappij. Sluit je aan bij een boeiende verkenningssessie, waarin Emy, bekend auteur, journalist en onderzoeker, samen met jou een fragment uit haar roman 'Het boek van alle angsten' verkent. Verwacht een interactieve sessie vol diepgang, waarbij Emy met je in gesprek gaat over wat dit genre met de lezer doet en hoe het uitzicht op een dystopische samenleving ons kan helpen om te reflecteren.

Link naar MS Teams

Voor de volgende data wordt de activiteit nog bekend gemaakt:

  • Maandag 26 augustus 19.00 - 20.15 uur (CET)
  • Maandag 30 september 19.00 - 20.15 uur (CET)
  • Maandag 28 oktober 19.00 - 20.15 uur (CET)
  • Maandag 9 december 19.00 - 20.15 uur (CET)

Neem ook eens een kijkje op

Heb jij suggesties of ideeën voor een online activiteit of een spreker? Laat van je horen! Stuur een e-mail naar Nikki de Jong (ndejong@taalunie.org).