24 apr 2024

Stagiair(e)s en stageplaatsen gezocht

Nieuwe stagebank brengt vraag en aanbod bij elkaar

Studenten uit de internationale neerlandistiek hebben organisaties veel te bieden. Ze zijn interculturele experts die grondige kennis van hun eigen taal en cultuur combineren met kennis van de Nederlandse taal en de cultuur van het Nederlandse taalgebied. Naast taalkennis en culturele kennis, hebben zij vaak ook expertise in economie en bedrijfskunde, vertalen en/of kunst en geschiedenis. Studenten Nederlands vindt je in maar liefst 40 landen, waaronder de meeste Europese landen, Noord- en Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en verschillende Aziatische landen zoals Indonesië, China, Japan en Georgië.

Wij hebben de handen ineen geslagen met vakgroepen neerlandistiek en diplomatieke vertegenwoordigingen in Frankrijk om vraag en aanbod bij elkaar te brengen via een stagebank speciaal voor studenten uit de internationale neerlandistiek. Frankrijk is pilotland en de campagne is gericht op stageplaatsen voor Franse studenten, maar in de bank kunnen stages worden geplaatst voor studenten uit de neerlandistiek wereldwijd. De stages kunnen in Nederland, Vlaanderen of Suriname zijn maar ook in de landen waar zij studeren, bij organisaties die zakendoen of samenwerken met het Nederlandse taalgebied.

Meer weten? Kijk dan op mijnNederlands. Meteen een stage plaatsen? Dat kan! Ga naar onze stagebank en klik op ‘voeg een vacature toe’.