25 mrt 2024

Herbeleef de implementatieconferentie

Op 14 en 15 december 2023 vond de implementatieconferentie plaats, een evenement over de implementatie van taalcompetentie in het onderwijs Nederlands. Tijdens dit tweedaagse evenement kwamen leraren, lerarenopleiders, onderwijsbegeleiders en – adviseurs uit Nederland en Vlaanderen samen. Er waren inspirerende sessies en workshops over vijf verschillende thema’s, er werden praktische tips uitgewisseld en er waren netwerkmogelijkheden.

Zoals dagvoorzitter Jan Rijkers stelt: ‘Het werkt als je circa 75 taalspecialisten voor anderhalve dag “opsluit” om te bespreken hoe het onderwijs Nederlands versterkt kan worden. Het werkt omdat het veel concrete ideeën, handvatten, inspiratie, informatie en motivatie oplevert. En het helpt het onderwijs, de leraren en de teams als de verworvenheden van de conferentie doorgezet worden naar de klasvloer en worden verspreid.’

Met dat doel in gedachten is het magazine van de implementatieconferentie 2023 tot stand gekomen. Was je aanwezig en wil je nog eens teruglezen wat er allemaal gepresenteerd en besproken is? Of kon je er juist niet bij zijn? Neem dan een kijkje in het magazine en laat je (nogmaals) inspireren.