24 jan 2024

Subsidies voor literaire uitwisselingen

Deadline op 1 maart
Literaire makers, programmatoren/curatoren, organisaties en collectieven uit de verschillende regio’s van het Nederlandse taalgebied kunnen ook dit jaar opnieuw een subsidie aanvragen voor het organiseren van een literaire uitwisseling. Met deze subsidie wil de Taalunie samen met Literatuur Vlaanderen en het Nederlands Letterenfonds kennisuitwisseling en samenwerking tussen de verschillende regio’s stimuleren.

Veelzijdig, eenvoudig en laagdrempelig

Categorie B: Ben je als organisatie of collectief actief in het literaire veld en wil je een internationale samenwerking opzetten binnen het Nederlandse taalgebied? Doe je dat aan de hand van een literair project dat draait om uitwisseling van kennis en expertise tussen de verschillende regio’s van ons taalgebied? Dan kun je subsidie aanvragen tot maximaal 10.000 euro.

Voor deze subsidie zijn er jaarlijks twee deadlines, met de eerstvolgende op 1 maart. Op 1 september volgt er nog een aanvraagronde.

Categorie A: Ook als schrijver, (performance)dichter, spoken word/slam artiest, vertaler, illustrator of literair programmator/curator kan je een subsidie voor literaire uitwisseling aanvragen. Wil je je artistieke of zakelijke mogelijkheden verkennen in een andere Nederlandstalige regio? Of wil je een nieuwe samenwerking opzetten? Dan kun je een subsidie aanvragen tot maximaal 2.500 euro. Aanvragers in categorie A kunnen het hele jaar door een subsidie aanvragen. De deadline is telkens de eerste dag van de maand.

Praktische informatie en het aanvraagformulier voor beide subsidielijnen is te vinden op de website van Literatuur Vlaanderen: Subsidies voor literaire uitwisselingen.