22 jan 2024

NT2-leerdoelen.org uitgebreid met Instructievideo

De website met NT2-leerdoelen is nu uitgebreid met een instructievideo waarin we stap voor stap uitleggen hoe je het maximale uit de website haalt. In de video zie je hoe je de NT2-leerdoelen gebruikt. De website is gericht op volwassen leerders in Nederland en België en heeft een speciale begeleiderspagina.

Speciale Aandacht voor Begeleiders

Op de begeleiderspagina vinden begeleiders praktische richtlijnen voor het gebruik van de leerdoelen tijdens intakegesprekken, individuele begeleiding en groepssessies. Je ontdekt praktijkvoorbeelden, materialen en verwijzingen naar aanvullende informatie die van onschatbare waarde zijn voor het begeleidingsproces.

Aan de Slag: Zelfstandig Leren met NT2-leerdoelen.org

Leerders met een taalniveau van A2 en redelijke studievaardigheden kunnen direct aan de slag op NT2-leerdoelen.org. Voor diegenen met een lager taalniveau is er een intensievere begeleiding nodig, zoals uitleg van termen of een voorselectie van doelen of domeinen. Onze website stelt leerders in staat om leerdoelen te selecteren, op prioriteit te ordenen en op te slaan of af te drukken, waardoor ze hun voortgang gedurende hun taaltraject kunnen volgen.

Een Handige Online Tool

Met onze gebruiksvriendelijke online tool kunnen leerders nu eenvoudig hun eigen leerdoelen selecteren. De functionele taalleerdoelen zijn onderverdeeld in specifieke subcategorieën, en voor elk leerdoel zijn situaties of handelingen geformuleerd waar taal- en/of digitale vaardigheden vereist zijn in het dagelijks leven in Nederland of Vlaanderen. De website is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Nederlands Taalunie, ITTA en het Centrum voor Onderwijs van de KU Leuven.

Nieuwsgierig geworden?

We nodigen je uit om direct aan de slag te gaan met de website. Bekijk de video hier: NT2-leerdoelen.org.