15 nov 2023

Draag bij aan de studiedag didactiek van het vakvertalen in het NVT-onderwijs

Op donderdag 22 februari 2024 organiseert het Netwerk Vakvertalen en Tolken - Neerlandistiek Extra Muros (NVVT-NEM) in samenwerking met de Katholieke Universiteit Lublin (Polen) een online studiedag over de didactiek van het vakvertalen in het NVT-onderwijs. Vakgenoten worden uitgenodigd om tot en met 31 december 2023 een abstract in te dienen.

Op de studiedag kunnen vertaaldocenten neerlandistiek in het NVT-onderwijs inspiratie opdoen en didactische ervaringen met elkaar uitwisselen. De studiedag staat open voor alle neerlandici met belangstelling voor de didactiek van het vakvertalen.

Call for papers

Vakgenoten worden uitgenodigd om tot en met 31 december 2023 een abstract in te dienen (lengte max. 300 woorden, met titel en 4 trefwoorden) op het volgende e-mailadres: abstractstudiedag2024@gmail.com.

De bijdragen moeten focussen op, dan wel een illustratie zijn van de didactische aanpak in de eigen onderwijspraktijk van het vakvertalen. Ze worden dubbelblind beoordeeld door de leden van het wetenschappelijk comité. De lengte van de lezing op de studiedag is in principe 15 minuten met vervolgens 5-10 minuten ruimte voor discussie.

Kijk voor mogelijke onderwerpen en meer informatie over de procedure in de bijlage (pdf) onderaan.

Deelnemen aan de studiedag

Deelnemen aan de studiedag zonder presentatie is ook mogelijk. Inschrijven kan tot en met 1 februari 2024 op het volgende e-mailadres: studiedagnvvtnem2024@gmail.com. Naast de presentaties zullen Gert De Sutter van de Universiteit Gent en Gys-Walt van Egdom van de Universiteit Utrecht een keynote-lezing houden.

 

Het Netwerk Vakvertalen en Tolken - Neerlandistiek Extra Muros (NVVT-NEM) is opgericht tijdens de conferentie Translation, Interpreting & Culture (TIC), die van 20 tot en met 22 september 2023 plaatsvond in Bratislava. Het netwerk wil een platform bieden aan didactici, vertalers en tolken die Nederlands als werktaal hebben.