17 nov 2022

Wedstrijd voor beste Europese masterscriptie over taalgebruik, taalverwerving, taalbeleid en meertaligheid

EFNIL organiseert in 2022-23 voor de vierde keer een wedstrijd voor de beste Europese masterscriptie op het gebied van taalgebruik, taalverwerving, taalbeleid en meertaligheid. Masterstudenten uit verschillende Europese landen kunnen deelnemen door hun scriptie uiterlijk 15 januari 2023 in te sturen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van EFNIL of op de website van de Taalunie

Dit is de vierde editie van de prijs. Zie voor de winnaars van de vorige edities http://www.efnil.org/master-thesis-award/winners.

EFNIL staat voor European Federation for National Institutions for Language en is het Europese samenwerkingsplatform voor de taalinstellingen van de officiële talen in de verschillende Europese landen, overigens niet beperkt tot de landen van de Europese Unie.  

De EFNIL-partners voor het Nederlands zijn het Algemeen Secretariaat van de Taalunie en het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT). Meer informatie over doelstellingen, projecten en betrokken instellingen is te vinden op de website www.efnil.org.