28 apr 2022

Nederlandstalige auteurs aan het woord in Italië

Begin mei is de Vlaamse Carmien Michels in Napels en erna trekt de Nederlander Nachoem M. Wijnberg langs verschillende Italiaanse steden. Hun werkbezoeken worden georganiseerd door de afdelingen Nederlands aan de universiteiten van Napels, Bologna en Rome met steun van Literatuur Vlaanderen en het Nederlands Letterenfonds.
© Saskia Vanderstichele
© Lukas Gbel

Programma

Carmien Michels is op woensdag 4 mei om 12.30 uur aanwezig in collegezaal 221, Via Duomo 219, Napels. Vooraf aanmelden is verplicht en kan tot 2 mei via e-mail aan orientalned@gmail.com.

Nachoem M. Wijnberg treedt op maandag 9 mei om 15 uur op in aula F van de Sapienza Universiteit, Vetrerie Sciarra, Via dei Volsci 122 in Rome, op woensdag 11 mei om 17.30 uur in boekhandel Ubik, Via Benedetto Croce 28 in Napels, en op vrijdag 13 mei om 15.30 uur in boekhandel La Confraternita dell’Uva, Via Belmeloro 1 E in Bologna. Kom zeker op tijd want het aantal plaatsen is beperkt.

 

 

Taal en cultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom maakt de Taalunie het mogelijk dat de afdelingen Nederlands in het regulier en hoger onderwijs in het buitenland Nederlandstalige schrijvers kunnen ontvangen en cultureel-educatieve projecten kunnen realiseren. Cultuur binnen en buiten het curriculum levert veel op: het verrijkt het onderwijs, het verhoogt de zichtbaarheid en de verspreiding van de Nederlandstalige cultuur in het buitenland, het versterkt de promotie van vertalingen van Nederlandstalig werk in het buitenland, het wekt de belangstelling op voor literair vertalen onder leerders en lesgevers Nederlands als vreemde taal en het vergroot de buitenlandervaring en het netwerk van Nederlandstalige cultuurmakers.