07 feb 2022

Drongo wordt online platform over taal en meertaligheid

Drongo, bekend van het jaarlijkse fysieke evenement DRONGO talenfestival, gaat verder als hét permanente online platform over taal en meertaligheid. Het nieuwe platform werd vanmiddag gelanceerd tijdens een online bijeenkomst. Het platform richt zich op onderwijs en opvoeding, maar ook op zorg, economie en cultuur.

De samenleving is veranderd. Meertaligheid is veel gewoner geworden en dat vraagt aandacht. De Taalunie vindt het belangrijk dat hiermee op goede manieren wordt omgegaan en het Nederlands hierbij steeds de aandacht krijgt die het verdient. Bij Drongo vind je informatie en netwerken over impact van taal en de toenemende impact van meertaligheid in de samenleving. De website biedt dialoog en debat, een agenda en relevant nieuws. Naast het permanente online platform blijft Drongo ook online en offline activiteiten organiseren.

Maaike Verrips, oprichter en directeur van De Taalstudio en initiatiefnemer van Drongo vertelt over het platform: “Er is bijna dagelijks nieuws over de meertaligheid in de samenleving, of het nu gaat om kansengelijkheid, nieuwe taaleisen voor inburgeraars, of over de beschikbaarheid van tolken en vertalingen in de gezondheidszorg. Op het platform vind je die actualiteit bij elkaar.” Lees verder op Drongo.nl.

Drongo is mogelijk gemaakt dankzij steun van de Gelijke Kansen Alliantie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Radboud Centre for Language Studies en de Taalunie.