27 jan 2022

Poëzieweek 2022

Op donderdag 27 januari 2022 start de tiende editie van de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. Het thema van deze lustrumeditie is natuur. Ramsey Nasr schrijft het Poëziegeschenk met als titel 'Wij waren onder de betovering'. Tot en met woensdag 2 februari kun je zowel in Vlaanderen als in Nederland genieten van live en online poëzie-activiteiten.

Tijdens de Poëzieweek bundelen de vele poëziepartners in Vlaanderen en Nederland de krachten om poëzie onder de aandacht te brengen en een breed activiteitenaanbod te lanceren.

De Poëzieweek 2022 is een samenwerking van Poëziecentrum met Awater/Stichting Poëzieclub, Iedereen Leest, Stichting Lezen, Poetry International, De Schrijverscentrale, Literatuur Vlaanderen, Nederlands Letterenfonds, CPNB, NOORDWOORD, Koninklijke Bibliotheek Nederland, Perdu, CANON Cultuurcel, School der Poëzie, Probiblio, Dichter des Vaderlands België, Dichter des Vaderlands Nederland, de Taalunie, Antwerpen Boekenstad, Boekhandels Vlaanderen, Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, Prijs de Poëzie, Creatief Schrijven, Poetry Circle Nowhere en Passa Porta.