Julian Maiwald
25 jan 2022

Zend nu uw tekst in voor de Toneelschrijfprijs 2022

Nederlandstalige toneelteksten die in kalenderjaar 2020 of 2021 in première zijn gegaan, kunnen tot 1 maart 2022 ingezonden worden voor de Toneelschrijfprijs 2022.

De Toneelschrijfprijs heeft als doel de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneelwerk onder de aandacht te brengen en te stimuleren. De prijs wordt uitgereikt aan de auteur van het beste oorspronkelijk Nederlandstalig toneelwerk. Kinder- en jeugdtheater zijn nadrukkelijk inbegrepen. De prijs, waaraan een bedrag van 10.000 euro verbonden is, geeft een auteur de kans om zijn of haar schrijverschap verder te ontwikkelen.

Aanmeldprocedure

Stuur de in aanmerking komende tekst(en), samen met het ingevulde antwoordformulier, naar toneelschrijfprijs@fondspodiumkunsten.nl.

Het reglement en het antwoordformulier zijn in onderstaande documenten te downloaden.

Alleen teksten die in première gingen tussen 1 januari 2020 en 31 december 2021 komen in aanmerking. Stuur je tekst uiterlijk 28 februari naar toneelschrijfprijs@fondspodiumkunsten.nl. De deadline wordt strikt gehanteerd.

Prijsuitreiking

De laureaat ontvangt een bedrag van 10.000 euro. De prijsuitreiking vindt plaats in september 2022. Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt een shortlist bekendgemaakt.

Contact

Bij vragen of praktische problemen kunt u contact opnemen met Jenny Mijnhijmer of Saskia Driessen van het Fonds Podiumkunsten:

• Jenny Mijnhijmer (Secretaris Theater) j.mijnhijmer@fondspodiumkunsten.nl

• Saskia Driessen (Subsidieconsulent) sa.driessen@fondspodiumkunsten.nl

Over de organisatie

De Toneelschrijfprijs is een samenwerking tussen de Taalunie, Literatuur Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten. De praktische organisatie valt om de beurt in handen van Literatuur Vlaanderen en het Nederlands Letterenfonds, samen met het Fonds Podiumkunsten. In 2022 ligt de organisatie in handen van het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds. De Toneelschrijfprijs 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Lira en Sabam.