17 dec 2021

Wedstrijd voor beste Europese masterscriptie over taalgebruik, taalverwerving, taalbeleid en meertaligheid

EFNIL organiseert in 2021-22 voor de derde keer een prijs voor de beste Europese masterscriptie op het gebied van taalgebruik, taalverwerving, taalbeleid en meertaligheid. Masterstudenten uit verschillende Europese landen kunnen deelnemen door hun scriptie uiterlijk 25 februari 2022 in te sturen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van EFNIL of op de website van de Taalunie

Vorig jaar was er een groot aantal inzendingen uit België en Nederland. Een van de drie winnaars kwam uit ons taalgebied: Anne-Mieke Thieme met een onderzoek over de taalsituatie in Den Haag. 

EFNIL staat voor European Federation for National Institutions for Language en is het Europese samenwerkingsplatform voor de taalinstellingen van de officiële talen in de verschillende Europese landen, overigens niet beperkt tot de landen van de Europese Unie.  

De EFNIL-partners voor het Nederlands zijn het Algemeen Secretariaat van de Taalunie en het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT). Meer informatie over doelstellingen, projecten en betrokken instellingen is te vinden op de website www.efnil.org.