08 okt 2021

Nieuwe podcastreeks 'De taalcompetente leraar'

Elke leraar doet elke dag een beroep op taal. Dat lukt het beste wanneer de leraar ook een taalcompetente leraar is. Maar wat maakt een leraar taalcompetent? En op welke kennis, vaardigheden en attitudes kan een taalcompetente leraar een beroep doen? U ontdekt het in de podcast 'De taalcompetente leraar'.

In zes gesprekken met leraren en lerarenopleiders maakt u kennis met zes taalcompetenties die cruciaal zijn voor elke leraar en krijgt u tips over hoe u er zelf mee aan de slag kan.

Deze podcastreeks brengt het referentiekader voor taalcompetenties van leraren in Nederland en Vlaanderen tot leven.

Er zijn nu twee podcasts beschikbaar. Elke week komt er een nieuwe aflevering bij. 

Beluister de podcastreeks op:

Charlotte Crul
Charlotte Crul
Sjaak Hartog
Sjaak Hartog

Aflevering 1 - Interactie
In de eerste aflevering van ‘De taalcompetente leraar’ gaan presentatoren Charlotte Crul en Sjaak Hartog in gesprek met Alida Pierards en Nanke Dokter over het thema 'Interactie'. Ze delen verhalen uit de praktijk en wisselen met elkaar van gedachten over wat een taalcompetente leraar allemaal doet om tot rijke interactie te komen met leerlingen, collega's en ouders. Wilt u graag weten waar u, als (toekomstige) leraar, op kunt letten in uw communicatie met anderen? U hoort het in deze aflevering!

 

Nanke Dokter
Nanke Dokter
Alida Pierards
Alida Pierards

Aflevering 2 - Formuleren
In aflevering twee van 'De taalcompetente leraar' gaan presentatoren Sjaak Hartog en Charlotte Crul in gesprek met Gino Bombeke en Alida Pierards over het thema 'Formuleren'. Ze delen verhalen uit de praktijk en wisselen met elkaar van gedachten over wat een taalcompetente leraar allemaal doet om helder en concreet te formuleren voor verschillende doelgroepen. Benieuwd hoe je aan de slag kunt met formuleren? Beluister dan deze aflevering!

lida
Alida Pierards
Alida Pierards
Gino Bombeke
Gino Bombeke