01 okt 2021

Week van het Nederlands 2 tot en met 9 oktober

Aanstaande zaterdag, 2 oktober openen Frits Spits en Jan Hautekiet de Week van het Nederlands in een gezamenlijke radio-uitzending van De Taalstaat. Een bonte stoet aan organisaties maakt zich klaar om de taal op stelten te zetten met activiteiten over het Nederlands. Hieronder lichten we er een aantal uit, en u kunt nog veel meer informatie vinden op de website van de Week van het Nederlands en in de Taalkrant. De Taalkrant is dit jaar ook toegankelijk voor mensen met een leesbeperking: er is een brailleversie en Week van het Nederlands-ambassadeurs Elfie Tromp en Jaouad Alloul hebben een gesproken versie gemaakt.

Wat mij bijzonder blij maakt, is dat we de week samen met Vlaams-Nederlands Huis deBuren een extra internationaal tintje hebben gegeven. Het Nederlands wordt in veertig landen geleerd en onderwezen en kan dus met recht een wereldtaal worden genoemd. U komt er meer over te weten in acht taaluitdagingen, waaraan u via de sociale media mee kunt doen. Via onze online kanalen laten we bovendien zien hoe het Nederlands elders in de wereld op stelten wordt gezet - van Tsjechië tot Zuid-Afrika.

Ik wens iedereen een mooie week toe!

Kris Van de Poel,
algemeen secretaris van de Taalunie

De taal op stelten in de Week van het Nederlands

Taal is macht: startshow Week van het Nederlands
Op zaterdag 2 oktober begint de Week van het Nederlands met een bruisende avond vol woord, muziek, debat en performance!

Meer informatie over de startshow

7 oktober: Taalvragenvuur

Alles wat u altijd al wilde weten over taal
Op 7 oktober om 15.00 uur vindt via YouTube-kanaal van het INT het Taalvragenvuur plaats. In dit online live-evenement tijdens de Week van het Nederlands beantwoorden twee taaladviseurs van het Genootschap Onze Taal en Team Taaladvies van de Vlaamse overheid uw brandende taalvragen.

Meer informatie over het evenement