30 sep 2021

Online colleges over het Nederlands bij de Universiteit van Nederland en Universiteit van Vlaanderen

Ter gelegenheid van de Week van het Nederlands pakken de Universiteit van Nederland en de Universiteit van Vlaanderen uit met twee nieuwe online colleges over het Nederlands.

Op 30 september is bij de Universiteit van Vlaanderen "Was er ooit een Vlaamse Shakespeare?" met Mike Kestemont (Universiteit Antwerpen) verschenen en op 7 oktober verschijnt bij de Universiteit van Nederland "Is het nou friet of patat?" met Jos Swanenberg (Tilburg University).
Tussendoor zullen de Universiteit van Vlaanderen en de Universiteit van Nederland eerder opgenomen colleges over het Nederlands nog eens extra in de kijker zetten.

In hun colleges besteden Mike Kestemont en Jos Swanenberg bijzondere aandacht aan de talrijke bronnen en basismaterialen voor het Nederlands die bij het Instituut voor de Nederlandse Taal (ivdnt.org) en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (dbnl.org) gratis kunnen worden geraadpleegd en gebruikt.

De Taalunie heeft deze colleges gesponsord en hoopt dat ze hiermee nog meer geïnteresseerden en gebruikers naar deze prachtige bronnen en basismaterialen zal kunnen toeleiden. Niet alleen onderzoekers maar zeker ook leraren en docenten Nederlands kunnen er hun voordeel mee doen.

Geniet dus van de twee nieuwe colleges en laat u er verder door inspireren!

Mike Kestemont
Mike Kestemont
Jos Swanenberg
Jos Swanenberg