25 aug 2021

Vervolg ‘Boeken uit het Huis’

Na een korte zomerstop gaat ‘Boeken uit het Huis’ weer verder! De week van de Afrikaanse roman is in samenwerking met de Taalunie en het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam gestart met een serie presentaties van boeken op het gebied van Afrikaanstalige literatuur.

Elke laatste donderdag van de maand wordt er van 16.00u – 17.00u een presentatie gelivestreamd via het YouTube-kanaal van het Zuid-Afrikahuis. Tijdens deze presentaties wordt er een schrijver geïnterviewd en is er de mogelijkheid om vragen te stellen via de chat. Alle presentaties zijn terug te kijken. De evenementen in september en oktober kunt u ook in Amsterdam bijwonen – er is echter beperkt ruimte in de zaal. Binnenkort kunt u zich aanmelden voor deze evenementen.

Het programma:
 
26 augustus:             Ena Jansen (Immigrant)
30 september:         P.P. Fourie (‘n Hart is so groot soos ‘n vuis)
28 oktober:                Annemarié van Niekerk (Om het hart terug te brengen)

Otto Terblanche
Ena Jansen en Elisabeth Eybers
Ena Jansen en Elisabeth Eybers
Universiteit Stellenbosch
P.P. Fourie
P.P. Fourie

Het doel van ‘Boeken uit het Huis’ is om de bekendheid van de Afrikaanse taal en de Afrikaanstalige literatuur in de breedste zin van het woord in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd te bevorderen. De gesprekken vinden plaats in het Nederlands en het Afrikaans. Als een boek in het Afrikaans vertaald is, komen de vertalers ook aan het woord.

De ontmoetingen laten zien dat Nederlandstaligen en Afrikaanstaligen elkaar prima kunnen verstaan. Afrikaanse schrijvers zijn boeiende vertellers. En met de bewogen geschiedenis van Zuid-Afrika en het opwindende, maar ook uitdagende heden zijn hun verhalen altijd de moeite waard!

Kijk voor meer informatie op www.zuidafrikahuis.nl 

 

Meer informatie

Zuid-Afrika telt elf officiële talen. Eén van deze talen is het Afrikaans - dat taalkundig verwant is aan het Nederlands. Sinds 1994 ondersteunt de Taalunie de gezamenlijke studie van het Nederlands en het Afrikaans aan verschillende Zuid-Afrikaanse universiteiten en de samenwerking op het gebied van taalinfrastructuur en talige cultuur.

De Taalunie co-financiert ‘Boeken uit het Huis – Afrikaanse literatuur 2021-2022’ van het Zuid-Afrikahuis en de Week van de Afrikaanse roman in het kader van die samenwerking.

Over de samenwerking met Zuid-Afrika kunt u hier meer lezen.