De presentaties worden elke laatste donderdag van de maand, tussen 16.00 en 17.00 uur, gelivestreamd via het officiële Zuid-Afrikahuis YouTube-kanaal. Kijkers kunnen live vragen stellen via de chat. Natuurlijk zijn alle afleveringen van ‘Boeken uit het Huis’ ook op elk gewenst moment terug te kijken.
Zo is het eerste gesprek op 25 februari met prof. Dr. Yves T’Sjoen van de Universiteit van Gent en de dichteres Jolyn Philips hier te zien.
Het programma tot aan de zomervakantie:
25 maart: Harry Kalmer (In ’n land sonder voëls)
29 april: Deon Meyer (Donkerdrif)
27 mei: Ronelda Kamfer (Chinatown)
24 juni: Marita van der Vyver (‘n Baie lang brief aan my dogter)


Het doel van ‘Boeken uit het Huis’ is de bekendheid van de Afrikaanse taal en de Afrikaanstalige literatuur in de breedste zin van het woord in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd te bevorderen.
De gesprekken vinden plaats in het Nederlands en het Afrikaans. Als een boek in het Nederlands vertaald is, komen de vertalers ook aan het woord.
De ontmoetingen laten zien dat Nederlandstaligen en Afrikaanstaligen elkaar prima kunnen verstaan. Afrikaanse schrijvers zijn boeiende vertellers. En met Zuid-Afrika’s bewogen geschiedenis en zijn opwindende maar ook uitdagende heden zijn hun verhalen altijd de moeite waard!
Kijk voor meer informatie op www.zuidafrikahuis.nl.
Klik hier voor het Zuid-Afrikahuis officieel-YouTube-kanaal.
Meer informatie
Zuid-Afrika telt elf officiële talen. Een van deze talen is het Afrikaans, dat taalkundig verwant is aan het Nederlands. Sinds 1994 ondersteunt de Taalunie de gezamenlijke studie van het Nederlands en het Afrikaans aan verschillende Zuid-Afrikaanse universiteiten en samenwerking op het gebied van taalinfrastructuur en talige cultuur.
De Taalunie cofinanciert ‘Boeken uit het Huis – Afrikaanse literatuur 2021-2022’ van het Zuid-Afrikahuis en de Week van de Afrikaanse roman in het kader van die samenwerking.
Over de samenwerking met Zuid-Afrika kunt u hier meer lezen.