01 mrt 2021

GEZOCHT: opleidingen op het snijvlak van taal en technologie

Bachelor- en masteropleidingen op het snijvlak van taal en technologie zijn niet gemakkelijk te vinden voor (toekomstige) studenten. De Taalstudio vraagt uw hulp bij het in kaart brengen van de bestaande opleidingen.

Bachelor- en masteropleidingen op het snijvlak van taal en technologie zijn niet gemakkelijk te vinden voor (toekomstige) studenten. Uit een raadpleging van zowel studenten als experts op het gebied van taal en technologie blijkt dat deze opleidingen vaak toevalligerwijs gevonden worden door studenten, en dat er een tekort is aan afgestudeerden om aan de vraag van de arbeidsmarkt te voldoen.

In samenwerking met het directoraat-generaal Vertaling van de Europese Commissie bereidt De Taalstudio een campagne voor om de zichtbaarheid van deze opleidingen en het arbeidsmarktperspectief van studenten te vergroten. Als een eerste stap in deze campagne inventariseert De Taalstudio de bachelor- en masteropleidingen in Nederland op het snijvlak van taal en technologie. Deze inventarisatie zal breed worden verspreid.

De Taalstudio vraagt uw hulp bij het in kaart brengen van de bestaande opleidingen. Met het formulier bij deze link kunt u TOT EN MET 19 MAART gegevens doorgeven van een relevante opleiding die bij u bekend is.

U kunt het formulier meer dan eens invullen als u meer dan een opleiding wilt aanmelden.  Aarzel niet deze oproep te delen met collega’s of anderen die relevante informatie kunnen verstrekken. Aan het eind van het formulier kunt u aangeven of u op de hoogte gehouden wilt worden van de verdere ontwikkeling van de campagne.