27 jan 2021

Poëzie brengt SAMEN

Ook dit jaar bundelen diverse Nederlandse en Vlaamse literaire organisaties en organisatoren van poëzie-evenementen hun krachten voor de Poëzieweek

Het thema van de Poëzieweek is Samen. De week start op donderdag 28 januari met Gedichtendag en duurt tot en met woensdag 3 februari.

Tijdens de Poëzieweek wordt u naar jaarlijkse gewoonte getrakteerd in de deelnemende boekhandels op het Poëziegeschenk.

Het Poëziegeschenk werd dit jaar geschreven door de Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi. Het thema is ‘Samen’ en de titel van het Poëziegeschenk 2021 is SAMEN AL T’HOPE.

Bekijk hier alle activiteiten die verspreid over heel Vlaanderen en Nederland worden georganiseerd.

De Poëzieweek wordt georganiseerd door vele poëziepartners in Vlaanderen en Nederland:
Poëziecentrum (Gent), Poëzieclub/Awater, Iedereen Leest, Stichting Lezen, Poetry International, De Schrijverscentrale, Literatuur Vlaanderen, Nederlands Letterenfonds, Taalunie, VVB, CPNB, Noordwoord, Koninklijke Bibliotheek Nederland, Perdu, CANON Cultuurcel, School der Poëzie, Dichter des Vaderlands Nederland, Explore the North, Leeuwarden City of Literature 2020, Antwerpen Boekenstad en Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen.
Met een bundeling van activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie.

 

De Taalunie stimuleert literaire en culturele uitwisseling van Nederlandstalige literatuur en cultuur tussen Nederland en Vlaanderen. Daarom ondersteunt de Taalunie de Poëzieweek financieel.

Meer informatie over literair grensverkeer.