Naast mensen die de enquête de vorige keren al eens hebben ingevuld, blijven de Taalunie en de onderzoekers op zoek naar nieuwe deelnemers. Zeker ook naar mensen die naast of in de plaats van Nederlands één of meerdere andere moedertalen hebben en Nederlands eventueel pas op latere leeftijd hebben geleerd. Zo kunnen resultaten nog representatiever worden gemaakt voor Nederland, Vlaanderen, Brussel en Suriname en kan het talenbeleid hierop nog beter worden afgestemd.
Nieuw is dat mensen die zelf één of meerdere andere moedertalen hebben en Nederlands eventueel pas op latere leeftijd hebben geleerd, zich bij de Taalunie kunnen aanmelden als ambassadeurs voor het onderzoek. Als zij familieleden, vrienden en kennissen willen helpen de enquête eveneens in te vullen, dan kunnen zij hiervoor een bescheiden vrijwilligersvergoeding krijgen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Kevin De Coninck van de Taalunie, kdeconinck@taalunie.org.
De nieuwe enquêtes kunnen drie maanden lang worden ingevuld en worden begin januari 2021 weer afgesloten. Na afsluiting worden onder alle deelnemers twintig mooie taalboeken verloot. Zodra alle antwoorden op alle vragen onderzocht zijn, ontvangt iedereen die dat wil een samenvatting van de voornaamste bevindingen.