Robbie van Zoggel
11 feb 2020

Oproep inzenden toneelteksten voor de Toneelschrijfprijs 2020

Nieuwe toneelteksten, die tussen 1 april en 31 december 2019 in première zijn gegaan, kunnen ingezonden worden voor de Toneelschrijfprijs 2020. De Toneelschrijfprijs bekroont elk jaar de auteur van het beste oorspronkelijk Nederlandstalige toneelwerk. Kinder- en jeugdtheater zijn nadrukkelijk inbegrepen.

Over de prijs

De Toneelschrijfprijs wil de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneelwerk onder de aandacht brengen en stimuleren. Het prijzengeld geeft de winnende auteur de kans om zijn of haar schrijverschap verder te ontwikkelen.

De Toneelschrijfprijs is een samenwerking tussen de Taalunie, Literatuur Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten. De praktische organisatie valt om de beurt in handen van Literatuur Vlaanderen en het Nederlands Letterenfonds, samen met het Fonds Podiumkunsten. In 2020 ligt de organisatie in handen van Literatuur Vlaanderen.

Praktisch

Aan de Toneelschrijfprijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het TheaterFestival in Brussel in september 2020. Vooraf zal een shortlist bekendgemaakt worden.

Lees verder op de website van Literatuur Vlaanderen.

Meer informatie over de Toneelschrijfprijs

Lees meer over de vorige edities van de prijs en de laureaten.