Nederland Vertaalt 2020 - De Vertaaldag

De Vertaaldag wordt uitgesteld naar zaterdag 29 mei 2021. De Vertaaldag stond gepland op zaterdag 14 november 2020 in de Beurs van Berlage. Op 1 oktober is bekendgemaakt dat de Beurs van Berlage helaas niet tot de drie culturele instellingen/zalen in Amsterdam behoort die een ontheffing krijgen op de maximaal toegestane capaciteit van 30 personen. De nieuwe datum is 29 mei, het programma blijft hetzelfde. Alle mensen die een kaart besteld hadden voor de Vertaaldag op 14 november krijgen hierover per e-mail bericht, de reeds gekochte kaarten blijven uiteraard geldig op de 'nieuwe' datum.

Om het belang van goed vertalen te onderstrepen en onder de aandacht te brengen van een breed publiek heeft Verstegen & Stigter in 2016 in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Nederland Vertaalt opgezet.

Nederland Vertaalt bestaat uit een vertaalwedstrijd in samenwerking met de NRC en een Vertaaldag in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Daarnaast verzorgt Nederland Vertaalt een nieuwe wekelijkse vertaalrubriek in de Scheurkalender van het Genootschap Onze Taal.

De taalunie ondersteunt de Vertaaldag financieel.