Workshop 'AI en machinevertaling voor het middelbaar onderwijs'

Op 14 maart organiseert Drongo in samenwerking met de Europese Commissie de Translating Europe Workshop 'AI en machinevertaling voor het middelbaar onderwijs'.

Tijdens deze inspirerende bijeenkomst staat de impact van Generatieve AI en machinevertaling in het middelbaar onderwijs centraal. Hoe gaan scholen, docenten en leerlingen ermee om? Wanneer sta je het gebruik toe en wanneer niet? Wat moeten leerlingen en docenten erover weten? (Wat) kunnen we ervan leren? Hoe doen anderen dat?

Er zijn niet alleen maar vragen deze middag. We presenteren ook een lesmodule over Generatieve AI en machinevertaling in het (taal)onderwijs, waarvan deelnemers op locatie een papieren versie kunnen meenemen, en er is aandacht voor de taalvaardigheden die nu en in de toekomst verwacht worden op de arbeidsmarkt. Daarnaast worden er interactieve break-out sessies georganiseerd om te experimenteren met de nieuwe tools (alleen op locatie).

Programma:

1530 Inloop*
1600 Plenair programma
 
- Presentatie lesmodule "Generatieve AI en machinevertaling. Praktische handleiding voor het onderwijs" van Emma Hartkamp en Gys-Walt van Egdom
- Vertalen 2.0 en AI-tools van de Europese Commissie, door Geert Gysels, vertaler bij de Nederlandse taalafdeling van de Europese Commissie en specialist machinevertalen
- Taalberoepen van de toekomst, door Maaike Verrips, directeur Drongo platform voor meertaligheid
 
1700 Pauze met een hapje en een drankje*
1730 Break-outs:*
 
- Oefenen met de lesmodule. (Hier te downloaden in NL en EN)*
- Gesprek aan de hand van stellingen*

1810 Centrale terugkoppeling en afsluiting
1830 Netwerken / borrel*
1900 Einde

* deze onderdelen zijn alléén op locatie te volgen

Het is mogelijk om zowel fysiek als online bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Online is het plenaire programma inclusief lezingen te volgen, aan de interactieve break-out sessies kan alleen op locatie deelgenomen worden.

Aanmelden
Log in of registreer je nu en meld je aan de rechterkant van deze pagina aan om online of op locatie deel te nemen.

Dit evenement is gratis voor bezoekers. Maar het is natuurlijk niet gratis om het te organiseren. We maken kosten en gaan verplichtingen aan op basis van jouw aanmelding. Ben je onverhoopt verhinderd om er op locatie bij te zijn, dan kun je zonder kosten je aanmelding annuleren tot woensdag 13 maart, 12.00 uur. Kom je niet zonder dat aan te kondigen, of laat je het ons later weten, dan brengen we €50,- annuleringskosten in rekening. Afmeldingen voor online deelname ontvangen we ook graag tijdig. Afmelden kan aan de rechterkant van deze pagina door op 'Afmelden' te klikken of door een e-mail te sturen naar info@drongo.nl.