Festival der Zinnen: Neerlandistiekdagen 2024

Tijdens het Festival der Zinnen: Neerlandistiekdagen 2024 prikkelen we de zintuigen met inspirerende workshops, rondetafelgesprekken en presentaties rondom actuele vraagstukken in de neerlandistiek: de grenzen tussen zinnig en verzonnen, tweetaligheid en alzheimer, Nederlandstalige literatuur buiten Nederland en Vlaanderen, en vernieuwingen in het onderwijs. We trappen af met een keynote lezing van Karin Amatmoekrim, die onlangs promoveerde op het leven en werk Amil Ramdas en met romans als Het gym de harten van vele jonge en oudere lezers heeft gestolen. Beide dagen sluiten we in festivalsfeer af, bij podium Perdu en Vox-Pop, met onder andere een Open Podium en de Code-Switching Karaoke.  

Het Festival der Zinnen: Neerlandistiekdagen 2024 wordt georganiseerd door de neerlandici van de Universiteit van Amsterdam, voor iedereen die graag vragen stelt over de Nederlandse taal en cultuur: middelbare schooldocenten, leerlingen, studenten, academische neerlandici, schrijvers, lezers en alle andere belangstellenden.     

Wil je graag bijdragen aan het Festival, door vóór bijvoorbeeld je onderzoeksresultaten te delen of een project voor te stellen? Meld je dan voor 15 januari aan bij Neerlandistiekdagen2024@gmail.com, en geef aan wat het thema is, wat de vorm is en wat je beschikbaarheid op beide dagen is.