ESLT Summer School 2023

Van 5 tot 8 september 2023 organiseren het ELV, het British Centre for Literary Translation, de San Pellegrino Foundation en het PETRA-E Netwerk opnieuw een ESLT Summer School voor vertaaldocenten en vertalers die zich willen toeleggen op het onderwijs.

De European School of Literary Translation Summer School is een Europese zomercursus die is gericht op de (verdere) opleiding van de literair vertaler tot vertaaldocent. De cursus duurt vier dagen en bestaat uit lezingen, panelgesprekken en workshops over didactiek en actuele ontwikkelingen in het veld. Het thema van deze zevende editie is 'Teaching Translation as an Ethical Practice'. De eerste aangekondigde sprekers zijn Haidee Kotze, Anthony Pym en Kristiina Taivalkoski-Shilov. Behalve de sprekers leer je vertaaldocenten uit heel Europa kennen. 

De ESLT Summer School 2023 is opnieuw een online editie en zal plaatsvinden van 5 t/m 8 september. De kosten voor deelname bedragen 120 euro, maar dankzij een subsidie van het ELV is dat voor vertalers in of uit het Nederlands 75 euro. Je kunt je aanmelden tot 15 mei 2023. De voertaal is Engels. Meer informatie vind je hieronder en op de website van de ESLT.