Boeken uit het Huis

Antjie Krog, ‘Plundering’

De Zuid-Afrikaanse Antjie Krog is in Nederland uitgegroeid tot een van de meest geliefde dichters. In eigen land publiceerde ze vele dichtbundels, waarvan een groot deel inmiddels ook in het Nederlands is vertaald. 

Op 14 februari 2023 verschijnt Plundering, de Nederlandse vertaling van Krogs meest recente dichtbundel, Plunder (2022). In deze bundel breidt Krog uit op thema’s die we kennen uit haar eerdere werk, zoals vrouw-zijn, liefde en erotiek, het huwelijk, familieleven en de aftakeling van het ouder wordende lichaam. Zoals we van Krog gewend zijn, reflecteert ze ook op de toestand in Zuid-Afrika en de wereld, waarbij het milieu steeds meer aandacht krijgt.

Over 'Boeken uit het Huis'

Vijf keer per jaar wordt er een boekpresentatie gelivestreamd via het YouTube-kanaal van het Zuid-Afrikahuis. De presentaties duren van 16.00 uur tot ca. 17.15 uur. Het is mogelijk om vragen te stellen via de chat. Livestream gemist? Geen probleem, want u kunt de presentatie op elk gewenst moment terugkijken.

Het doel van ‘Boeken uit het Huis’ is de bekendheid van de Afrikaanse taal en de Afrikaanstalige literatuur in de breedste zin van het woord in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd te bevorderen. ‘Boeken uit het Huis’ is een project van het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam in samenwerking met de Taalunie.