Boeken uit het Huis: Irma Joubert

Tijdens deze aflevering van ‘Boeken uit het Huis’ gaat Ingrid Glorie, freelance journalist en vertaler, in gesprek met Irma Joubert en met Dorienke de Vries, Jouberts vaste vertaler die een belangrijk aandeel heeft in het succes van Jouberts boeken in Nederland.

‘Boeken uit het Huis’ is een samenwerking tussen de Taalunie en het Zuid-Afrikahuis: een serie maandelijkse presentaties van boeken op het gebied van de Afrikaanse literatuur, geschiedenis en biografie. Elke laatste donderdag van de maand wordt er van 16.00u – 17.00u een presentatie gelivestreamd via het YouTube-kanaal van het Zuid-Afrikahuis. Tijdens deze presentaties wordt er een schrijver geïnterviewd en is er de mogelijkheid om vragen te stellen via de chat. Alle presentaties zijn terug te kijken.
 
Het doel van ‘Boeken uit het Huis’ is om de bekendheid van de Afrikaanse taal en de Afrikaanstalige literatuur in de breedste zin van het woord in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd te bevorderen. De gesprekken vinden plaats in het Nederlands en het Afrikaans. Als een boek in het Afrikaans vertaald is, komen de vertalers ook aan het woord.