Boeken uit het Huis: P.P. Fourie over ‘’n Hart is so groot soos ’n vuis’

Op donderdag 30 september is het tijd voor de zevende ‘Boeken uit het Huis’ met schrijver P.P. (Pieter) Fourie. Begin dit jaar verscheen zijn debuutroman ‘The Heart is the size of a fist’, tegelijkertijd verscheen ook de Afrikaanse vertaling van vertaler Marius Swart. Het boek is een autobiografisch getinte roman waarin Fourie een voor Zuid-Afrika uiterst actueel thema behandelt: geweld tegen vrouwen. Het boek vormt een aanklacht tegen alle omstanders zoals onderwijzers, de dominee en zelfs familieleden die jarenlang zwijgend toekeken.
 
Pieter Fourie en Marius Swart zullen geïnterviewd worden door Peter Bergsma, de Nederlandse vertaler van onder andere J.M. Coetzee.
 
‘Boeken uit het Huis’ is een samenwerking tussen de Taalunie en het Zuid-Afrikahuis: een serie maandelijkse presentaties van boeken op het gebied van de Afrikaanse literatuur, geschiedenis en biografie. Elke laatste donderdag van de maand wordt er van 16.00u – 17.00u een presentatie gelivestreamd via het YouTube-kanaal van het Zuid-Afrikahuis. Tijdens deze presentaties wordt er een schrijver geïnterviewd en is er de mogelijkheid om vragen te stellen via de chat. Alle presentaties zijn terug te kijken.
 
Het doel van ‘Boeken uit het Huis’ is om de bekendheid van de Afrikaanse taal en de Afrikaanstalige literatuur in de breedste zin van het woord in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd te bevorderen. De gesprekken vinden plaats in het Nederlands en het Afrikaans. Als een boek in het Afrikaans vertaald is, komen de vertalers ook aan het woord.