DRONGO talenfestival

Het DRONGO talenfestival is een jaarlijks tweedaags gratis festival over de impact van taal. Het festival biedt dit jaar een inspirerend, verrassend, informatief en interactief programma. Er zijn debatten, lezingen, taalspellen, creatieve workshops, labs en verscheidene optredens van o.a. dichters, muzikanten en theatermakers.

Het thema van het DRONGO talenfestival 2020 is lezen. Lezen is leuk en het is goed voor je. Jaarlijks verschijnen er honderden prachtige boeken en er is een heel actieve leescultuur in Nederland. Lezen leidt tot een betere woorden­schat, zorgt voor een betere focus en concentratie, traint de verbeelding en maakt je slimmer. Maatschappelijk gezien zorgt een gezonde leescultuur voor beter werk, minder schulden en een betere volksgezondheid. Lezen is een onmisbare competentie om maatschappelijk mee te draaien.

Er is een heel actieve leescultuur in Nederland. Toch blijkt uit vele onderzoeken dat de kennis van lezen snel achteruit gaat. Ook lijkt de rol van schrijven en lezen zélf te veranderen. Op het DRONGO talenfestival wordt het brede landschap van lezen overzichtelijk en toegankelijk bijeen gebracht.